F2: Varför surrar min 4xxx-enhet när den är ansluten till nätspänning?

Svar: Vissa typer av keramiska kondensatorer uppvisar en normal egenskap som kallas piezoelektricitet.

I vissa fall kan ett ljud komma från själva kondensatorn. Keramiska piezoeffekter är välkända och var grunden till de keramiska ljudkassetter som användes förut. Det är en normal egenskap hos de kondensatorer som används i 4xxx-modulerna, och den påverkar inte enhetens tillförlitlighet eller noggrannhet.