Sju tips och råd för signalomvandlare/barriärer i farliga miljöer

Många områden inom processindustrin klassas som farliga områden. Elektrisk utrustning som signalomvandlare/barriärer i sådana zoner måste ha inbyggd säkerhet (I.S. står för ”intrinsically safe”) – men det finns fler aspekter att överväga vid val av signalomvandlare/barriärer för sådana områden.

1. Överväg multifunktionella produkter

Enheter som kan användas i en mängd olika tillämpningar ger mer flexibilitet och bättre kostnadseffektivitet.

2. Tänk på användbarheten

Välj enheter som är enkla att använda och underhålla – det sparar tid och även utbildnings- och underhållskostnader.

3. Kontrollera godkännanden

Kontrollera att enheterna har de godkännanden som krävs – dessa godkännanden kan variera beroende på var installationen är placerad.

Nedan finns de godkännanden som vi har för våra produkter med inbyggd säkerhet (I.S.).

4. Välj enheter med låg energiförbrukning

Välj enheter som har låg energiförbrukning – det blir mer kostnadseffektivt och är ett grönare val.

5. Överväg olika monteringsalternativ

Enheter som har olika monteringsalternativ ger flexibilitet vid installation och enkel driftsättning – exempelvis: standard DIN-skena, strömskena eller bakplanslösning.

6. Få råd från kunniga rådgivare

Om du funderar på om och hur installationerna kan göras mer effektivt kan du rådfråga en I.S.-specialist.

7. Välj en leverantör som arbetar med säkerhet för SIL-applikationer

Genom att välja tillverkare och enheter som är utvärderade enligt IEC 61508 får du inbyggd säkerhet som gör det enklare att uppfylla anläggningsstandarden IEC 61511.

Dessa tips och råd bygger på vår mer än 40 år långa erfarenhet i branschen. Vår design bygger på säkerhet, flexibilitet, låg energiförbrukning och användarvänlighet.

Multifunktionella enheter

PR electronics INERIS Ism-ATEX-certifierade I.S.-specialister

Se artikeln som infografik (på engelska).

Välkommen att kontakta oss för mer information.