Splitning af analoge signaler – Sådan får man 2 udgangssignaler ud af 1 indgangssignal

Muligheden for at splitte et analogt signal er en meget efterspurgt funktion. Signalsplitning en meget almindelig applikation, uanset om der blot skal tilføjes en lokal indikator, eller det supplerende signal skal bruges som indgangssignal til en separat proces eller et separat system.

Der er forskellige måder at splitte et processignal på, f.eks.:

• brug af en dedikeret signalsplitterenhed som PR electronics 3109,
  • looping af indgange i en enhed med to kanaler
  • eller udtrækning af et ekstra udgangssignal som HART-variabel i relevante enheder.

Individuel beskrivelse af metoderne:

Brug af en dedikeret "signalsplitter"

Der er mange fordele ved at bruge en enhed, der er designet til signalsplitning.

PR 3109 byder eksempelvis på følgende funktioner og fordele:

• Indgang for strøm, spænding eller 2-trådstransmitter til forskellige følertyper
  • Signalkonvertering og direkte splitning af f.eks. strømindgangssignal til et spændings- eller strømudgangssignal
  • Galvanisk isolation for bedre signalintegritet.

Klik for at få mere at vide om PR 3109 Isolator / konverter / splitter.

"Looping" af indgangssignaler på en enhed med 2 kanaler

En anden måde at få 2 udgangssignaler ud af et enkelt 4…20 mA-signal på er at loope signalet i serie over begge indgangskanaler i en enhed med 2 kanaler som f.eks. en PR 9106 HART-transparent repeater.

Looping inputs on a 2-channel device

Dette kan også opnås ved tilslutning af 2 separate enkeltkanalenheder i en tilsvarende konfiguration.

Klik for at få flere oplysninger om PR 9106 HART-transparent repeater.

Selv om det er en effektiv måde at splitte et processignal på, skal der udvises omhu for at sikre, at impedansen på de forskellige indgange, som 4…20 mA-signalet føres igennem, ligger inden for belastningsspecifikationerne.

Udtrækning af HART-variabel

HART-transmittere (Highway Addressable Remote Transducer) har ikke bare en analog standardudgang som en almindelig transmitter, men stiller også 3 yderligere digitale variabler til rådighed i tillæg til denne primære variabel (PV). Disse variabler er sekundær variabel (SV), tredje variabel (TV) og fjerde variabel (QV).

De digitale variabler overlejres på det analoge signal ved anvendelse af FSK-kodningsmetoden (frequency shift keying). En kompatibel HART-aktiveret enhed kan derefter udtrække disse supplerende variabler til processtyrings- og vedligeholdelsesformål.

Extracting HART variable

SMART HART-transmittere som f.eks. PR 5437-temperaturtransmitteren kan bruge de supplerende HART-variabler til viderekommunikation af NE107-overensstemmende alarmer, sekundærfølerværdier, differens og meget mere.

HART-transmittere kan uden videre bruges til "signalsplitning", men giver brugeren en lang række andre fordele.

Klik for at få flere oplysninger om PR 5437 2-tråds HART 7 temperaturtransmitter.

Se det komplette sortiment af PR temperaturtransmittere