Produkt i fokus: PR electronics 7501 fältmonterad HART temperaturtransmitter

Läs mer om vår fältmonterade HART-temperaturtransmitter, PR 7501.

a) Vad är PR 7501?

• PR 7501 är en HART 7 fältmonterad temperaturtransmitter med högupplöst display som tillval. Flexibla direkt- och fjärrmonteringsmetoder gör PR 7501 lämplig för ett brett sortiment av installationstyper, medan många ingångs- och konfigurationsmöjligheter uppfyller kraven från en mängd olika applikationer. Enheten är också HART 5 kompatibel för användning även i äldre system.

b) Hur kan PR 7501 programmeras?

• Olika metoder kan användas för att programmera PR 7501, inklusive:

- PC via PReset-programvara och HART-modem

- Kompatibelt DCS / AMS-system

- HART Kommunikator

- LOI (Lokalt Operatörs-Interface). Programmering via optiska knappar på PR 7501- medger enklare bildskärmsfältkonfigurationen, utan att behöva öppna höljet.

c) Är PR 7501-skärmen bakgrundsbelyst för lättare läsning i svagt ljus?

• Ja, HD-displayen på PR 7501 erbjuder en programmerbar bakgrundsbelysning, som kan ställas in på rött eller vitt. Det kan också ställas in för att ändra färg vid fel, vilket gör det enklare för felidentifiering. Den unika konstruktionen säkerställer ett mycket lågt spänningsfall vid användning av bakgrundsbelysningen och möjliggör en högre kapacitet för strömslingan.

d) Kan PR 7501 levereras i rostfritt stål?

• Ja, PR 7501 kan levereras i antingen hus av rostfritt stål eller hölje av koppar aluminium. Detta säkerställer att PR 7501 kan användas i ett brett användningsområde, från högt saltbelastade miljöer, t.ex. inom marinindustrin, till kemiskt tuffa miljöer.

e) Vilka är fördelarna med HART 7?

• - HART 7 är den senaste versionen av det väldigt populära HART (Highway Adaptable Remote Transducer) protokollet. HART 7 innehåller ett antal nya funktioner som förbättrar tillgänglig funktionalitet och data från SMART-instrument.

• Funktioner som rapport genom undantag och tidsstämpling gör det nu möjligt för enheter att sända processavvikelser när de händer, snarare än att vänta på att bli pollade som i tidigare versioner. Ytterligare förbättringar för att tillgodose trådlöst genomförande har också införts.

f) Vilka är fördelarna med HART 7?

• PR 7501 är certifierad för ett antal skyddsmetoder, t.ex.

- Gas – Ex ia, Ex d, Ex ec

- Damm – Ex ia, Ex tb

• PR 7501 har även versioner certifierade för användning i gruvor också, Ex ia I Ma.