Produkt spotlight: PR electronics’ 7501 feltmonteret HART-temperaturtransmitter

Lær mere om 7501 feltmonteret HART-temperaturtransmitter.

a) Hvad er PR 7501?

• PR 7501 er en HART 7 feltmonteret temperatur-transmitter med valgfrit højtopløst display. Fleksible monteringsmetoder, direkte eller eksternt, gør PR 7501 egnet til en bred vifte af installationer, mens mange indgangs- og konfigurationsmulig-heder opfylder kravene til en række forskellige applikationer. Enheden er også HART 5 kompatibel til brug i ældre systemer.

b) Hvordan programmeres en PR 7501?

• PR 7501 kan programmeres på forskellige måder:

- PC via PReset software og HART modem

- Kompatibelt DCS/AMS system

- HART-kommunikator

- Programmering fra fronten via de optiske knapper, dette muliggør nem feltprogrammering, helt uden at man behøver at åbne huset.

c) Har displayet på PR 7501 baggrundsbelysning for lettere aflæsning i alle lysforhold?

• Ja, det højtopløste display giver mulighed for programmerbar baggrundsbelysning, som kan indstilles til farven hvid eller rød. Den kan også indstilles til at skifte farve ved fejl, hvilket gør en fejlfinding lettere. Det unikke design sikrer et meget lavt spændingsdrop, selv ved brug af baggrundsbelysning, hvilket muliggør en højere loop belastning.

d) Kan PR 7501 leveres i rustfrit stål?

• Ja, PR 7501 kan leveres med et hus af enten rustfrit stål eller aluminium med lavt kobberindhold. Dette sikre at PR 7501 kan bruges til en bred vifte af applikationer i barske og aggressive procesmiljøer indenfor eksempelvis marine, offshore og den kemiske industri

e) Hvad er fordelene ved HART 7?

• HART 7 er den seneste version af den meget anvendte HART protokol (Highway Addressable Remote Transducer). HART 7 indeholder en række nye funktioner, som forbedrer tilgængelig data og funktionalitet fra SMART-instrumenter.
  • Funktioner som hændelseslog med tidsstempling gør det nu muligt for enhederne at vise uregelmæssigheder i processen mens de sker i stedet for at man, som i tidligere versioner, skulle spørge for at få svar. Ydermere er WirelessHART også implementeret og introduceret.

f) Kan PR 7501 bruges til applikationer i eksplosionsfarlige områder?

• PR 7501 er certificeret til en række beskyttelsesmetoder, fx.:

- Gas – Ex ia, Ex d, Ex ec

- Støv – Ex ia, Ex tb

• PR 7501 findes også i versioner, som er godkendt til brug i miner - Ex ia I Ma.